Η εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Elawan Energy – Grupo Orix έκανε παραγγελία 50 MW στη Vestas για διάφορα αιολικά έργα στην Ισπανία. Η σύμβαση περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση πέντε ανεμογεννητριών V162-6,2 MW και τριών ανεμογεννητριών V162-6,2 MW που παραδίδονται σε λειτουργία ισχύος 6,4 MW. Η παραγγελία περιλαμβάνει επίσης σύμβαση παροχής υπηρεσιών Active Output Maintenance 4000 (AOM 4000) διάρκειας 25 ετών, σύμφωνα με το reve.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Elawan για την εμπιστοσύνη της στην τεχνολογία και τις λύσεις υπηρεσιών της Vestas. Η παραγγελία αυτή αποδεικνύει επίσης την καταλληλόλητα της πλατφόρμας μας EnVentus για την ισπανική αγορά. Η ευέλικτη ισχύς της και η τεχνολογία πλήρους μετατροπής παρέχουν στους πελάτες μας την αξιοπιστία που χρειάζονται για την ανάπτυξη νέων αιολικών έργων στη χώρα», λέει ο γενικός διευθυντής της Vestas Ισπανίας, José Luis del Cerro.

Η παράδοση των ανεμογεννητριών για τα έργα αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2025, ενώ η θέση σε λειτουργία προγραμματίζεται για το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο του 2025.

Μετά την έναρξη λειτουργίας τους, τα αιολικά έργα θα αποφύγουν την εκπομπή στην ατμόσφαιρα συνολικά 24.100 τόνων CO2 ετησίως. Αυτό ισοδυναμεί με την απομάκρυνση 16.200 ευρωπαϊκών επιβατικών αυτοκινήτων από τους δρόμους κάθε χρόνο.

Η Vestas έχει εγκαταστήσει περισσότερα από 5,3 GW αιολικής ενέργειας σε περισσότερα από 140 αιολικά πάρκα στην Ισπανία από την εγκατάσταση της πρώτης ανεμογεννήτριας το 1991.

Διαβάστε ακόμη