Η JinkoSolar, ένας σημαντικός κατασκευαστής φωτοβολταϊκών, ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την kIEFER για την προμήθεια ενός συστήματος αποθήκευσης ενέργειας μεγάλης κλίμακας, SunTera, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ). Το έργο αυτό θα υποστηρίξει τον στόχο του ΔΑΑ για την επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα έως το 2025.

Με την ολοκλήρωσή του, ο ΔΑΑ θα διαθέτει το μεγαλύτερο σύστημα αυτοκατανάλωσης που έχει αναπτυχθεί ποτέ σε εγκατάσταση αεροδρομίου παγκοσμίως. Επιπλέον, θα είναι το πρώτο διεθνές αεροδρόμιο που θα επιτύχει 100% αυτοκατανάλωση ενέργειας.

Ο Frank Niendorf, εκπρόσωπος της JinkoSolar στην Ευρώπη, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τη συνεργασία με την kIEFER σε αυτό το πρωτοποριακό έργο. Τόνισε ότι αυτό θα είναι το πρώτο σύστημα αποθήκευσης σε κλίμακα κοινής ωφέλειας που θα συνδεθεί με φωτοβολταϊκό σύστημα στην Ελλάδα. Η JinkoSolar θεωρεί το έργο αυτό ως ένα σημαντικό βήμα προς ένα βιώσιμο μέλλον και επικροτεί τη δέσμευση της kIEFER στην καινοτομία και τις πράσινες πρωτοβουλίες.

Ο Χρήστος Πετρόχειλος, γενικός διευθυντής της kIEFER, επανέλαβε τον ενθουσιασμό για τη συνεργασία. Πιστεύει ότι η SunTera ευθυγραμμίζεται απόλυτα με το όραμά τους για βιώσιμη ενέργεια και θα ωφελήσει σημαντικά τους πελάτες τους.

Η JinkoSolar είναι ένας κορυφαίος κατασκευαστής φωτοβολταϊκών με παγκόσμια παρουσία. Διανέμει τα προϊόντα της και προσφέρει λύσεις και υπηρεσίες σε ένα ευρύ φάσμα πελατών σε όλο τον κόσμο. Από τις 31 Μαρτίου 2024, η JinkoSolar διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο εγκαταστάσεων παραγωγής, θυγατρικών και ομάδων πωλήσεων που βρίσκονται σε στρατηγική θέση διεθνώς.

Διαβάστε ακόμη