Οι παγκόσμιες εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών θα κυμανθούν από 600 GW έως 660 GW το 2024, σύμφωνα με την Bernreuter Research.

Όπως αναφέρει το περιοδικό pv, η Bernreuter δήλωσε ότι η πρόβλεψή της υποστηρίζεται από τους στόχους αποστολών των έξι μεγαλύτερων προμηθευτών φωτοβολταϊκών στον κόσμο για το 2024. Κατά μέσο όρο, οι JinkoSolar, Longi, Trina, JA Solar, Tongwei και Canadian Solar στοχεύουν σε ρυθμό ανάπτυξης 40%, ο οποίος, με βάση τις παγκόσμιες εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών 444 GW το 2023, θα οδηγήσει σε 622 GW νέας εγκατεστημένης ισχύος το 2024.

Η τελευταία έκθεση της Bernreuter, “Polysilicon Market Outlook 2027”, αναφέρει ότι οι χαμηλές τιμές των μονάδων θα τροφοδοτήσουν τη ζήτηση κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους. «Μόλις οι συμμετέχοντες στην αγορά καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι η συντριβή της τιμής των φωτοβολταϊκών έχει φτάσει στο κατώτατο σημείο της, η ζήτηση θα επιταχυνθεί», εξήγησε ο Johannes Bernreuter, επικεφαλής της Bernreuter Research.

Οι παγκόσμιες εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών των 630 GW έως 660 GW θα υπερβούν το υψηλό σενάριο της έκθεσης των 620 GW. Η έκθεση σημειώνει επίσης ότι η Κίνα, με μερίδιο αγοράς άνω του 50%, θα συνεχίσει να οδηγεί τις παγκόσμιες φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις προς τα εμπρός.

Διαβάστε ακόμη