Η PNE, μια εταιρεία που ειδικεύεται στην ανακύκλωση μπαταριών ιόντων λιθίου, ολοκλήρωσε τον γύρο χρηματοδότησης της Σειράς A με μια στρατηγική επένδυση από την Samsung Venture Investment Corp. Η τεχνολογία της PNE εξάγει πολύτιμα υλικά από χρησιμοποιημένες μπαταρίες για επαναχρησιμοποίηση σε νέες μπαταρίες. Αυτή η διαδικασία αναφέρεται ότι είναι φθηνότερη και λιγότερο απαιτητική σε ενέργεια από τις παραδοσιακές μεθόδους ανακύκλωσης.

Η PNE ιδρύθηκε το 2019 και έχει αναπτύξει μια αποκλειστική τεχνολογία ανακύκλωσης μπαταριών ιόντων λιθίου που ονομάζεται LPAS. Το LPAS μπορεί να ανακτήσει έως και το 95% των υλικών που βρίσκονται στις μπαταρίες ιόντων λιθίου. Η ανάκτηση αυτών των υλικών γίνεται όλο και πιο σημαντική καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες αυξάνουν την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων. Επί του παρόντος, η Κίνα ελέγχει ένα σημαντικό μέρος της παγκόσμιας δυναμικότητας εξευγενισμού λιθίου, αφήνοντας τις ΗΠΑ να βασίζονται σε ξένες πηγές για αυτά τα κρίσιμα υλικά.

Η PNE έχει λάβει χρηματοδότηση άνω των 55 εκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων επιχορηγήσεων και επενδύσεων από εταιρείες όπως η Honda, η Samsung Venture και η Shell. Αυτός ο πρόσφατος γύρος χρηματοδότησης φέρνει το σύνολο της Σειράς A της PNE στα 30 εκατομμύρια δολάρια και θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή της πρώτης μονάδας ανακύκλωσης μπαταριών ιόντων λιθίου πλήρους κλίμακας της εταιρείας.

Η PNE πιστεύει ότι η τεχνολογία της είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία μιας κυκλικής οικονομίας για την κατασκευή μπαταριών ιόντων λιθίου στις ΗΠΑ. Ο CEO της εταιρείας, Dr. Chao Yan, βλέπει αυτή τη χρηματοδότηση ως τρόπο να αποδείξει τις δυνατότητες της PNE σε εμπορική κλίμακα και να βοηθήσει τις ΗΠΑ να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση για μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων, δημιουργώντας παράλληλα νέες θέσεις εργασίας στον τομέα της καθαρής ενέργειας.

Διαβάστε ακόμη