Η εταιρεία ανάπτυξης Renalfa IPP ξεκίνησε τη εμπορική λειτουργία του συστήματος αποθήκευσης ενέργειας μπαταριών (BESS) 25 MW/55 MWh που βρίσκεται στην πόλη Razlog, στη νοτιοδυτική Βουλγαρία.

Το σύστημα, το οποίο είναι συνδεδεμένο με το δίκτυο μεταφοράς και βρίσκεται δίπλα σε εργοστάσιο φωτοβολταϊκών 33 MW, τέθηκε επιτυχώς σε λειτουργία στις αρχές του μήνα. Η Renalfa IPP ισχυρίζεται ότι η εγκατάσταση είναι το μεγαλύτερο λειτουργικό σύστημα BESS στη Βουλγαρία και ένα από τα πρώτα τέτοιου μεγέθους στην Ανατολική Ευρώπη.

Η εγκατάσταση διαχειρίζεται και βελτιστοποιείται από την KER Toki Power, έναν πλήρως ψηφιακό Bούλγαρο έμπορο ηλεκτρικής ενέργειας. Το σύστημα συμμετέχει στις αγορές ισχύος και εξισορρόπησης μέσω της πλατφόρμας του εμπόρου, παρέχοντας αυτόματες υπηρεσίες αποθεματικού αποκατάστασης συχνότητας (aFRR) και χειροκίνητες υπηρεσίες αποκατάστασης συχνότητας (mFFR) στο δίκτυο.

Ο Nick Antonov, εκπρόσωπος της Renalfa IPP, δήλωσε ότι το έργο σηματοδοτεί την έναρξη της υβριδοποίησης της εταιρείας άνω του 1 GW ανανεώσιμων περιουσιακών στοιχείων που είτε λειτουργούν είτε βρίσκονται υπό κατασκευή. Πρόσθεσε ότι η εταιρεία πρόκειται να εισαγάγει παρόμοιες λύσεις στα άλλα αιολικά και ηλιακά της στοιχεία στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Ουγγαρίας και της Ρουμανίας.

Διαβάστε ακόμη