Η αγορά έχει αφήσει πίσω της την περίοδο των αυξήσεων στα υλικά των φωτοβολταϊκών συστημάτων εξαιτίας της πανδημίας. Οι εκτιμήσεις είναι θετικές για την ανάπτυξη του κλάδου και το 2024. Το κόστος των υλικών των πάνελ έχει υποχωρήσει και εκτιμάται, σύμφωνα με πηγές της αγοράς πως το επόμενο διάστημα θα δούμε πολύ μικρές διαφοροποιήσεις. Όπως αναφέρουν πηγές στο energygame.gr δεν αποτελεί τρομερό πρόβλημα το ζήτημα με τις επιθέσεις των ανταρτών χούθι της Υεμένης στην Ερυθρά θάλασσα. Σήμερα οι τιμές υπογραμμίζουν πως είναι στα χαμηλότερα επίπεδα. Δεν παύει όμως να παραμένει ερώτημα πώς θα κυμανθούν οι τιμές τους επόμενους μήνες.

Σε πρόσφατη έκθεση του, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας ανέφερε πως οι περισσότερες δαπάνες επικεντρώνονται στα φωτοβολταϊκά, σε σύγκριση με όλες τις άλλες τεχνολογίες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, με τις επενδύσεις να αναμένεται να αυξηθούν στα 500 δισεκατομμύρια δολάρια το 2024, λόγω της πτώσης των τιμών των φωτοβολταϊκών μονάδων.

Να σημειωθεί πως αύριο ξεκινάει η έκθεση Intersolar Europe. Για περισσότερα από 30 χρόνια, η έκθεση παρέχει μια ευκαιρία δικτύωσης στους βασικούς παίκτες στον κλάδο των φωτοβολταϊκών. Επικεντρώνεται στις τελευταίες τάσεις, εξελίξεις και επιχειρηματικά μοντέλα. Οι διοργανωτές της έκθεσης περιμένουν περισσότερους από 1.370 εκθέτες σε έναν εκθεσιακό χώρο 111.000 τετραγωνικών μέτρων.

Διαβάστε ακόμη