Το Υπουργείο Οικολογικής Μετάβασης της Γαλλίας ανέφερε ότι περίπου 1.013 MW νέων φωτοβολταϊκών συστημάτων συνδέθηκαν στο γαλλικό δίκτυο την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου. Συγκριτικά, η χώρα πρόσθεσε 984 MW το τέταρτο τρίμηνο του 2023 και 639 MW το πρώτο τρίμηνο του περασμένου έτους, σύμφωνα με το περιοδικό pv.

Η χώρα έφτασε σε σωρευτική εγκατεστημένη φωτοβολταϊκή ισχύ 21,1 GW στα τέλη Μαρτίου 2024. Οι κατασκευαστές ανέπτυξαν περίπου 20,3 GW του συνόλου στην ηπειρωτική Γαλλία και το υπόλοιπο μερίδιο στο νησί της Κορσικής και στα υπερπόντια εδάφη της χώρας.

Η συνολική δυναμικότητα των έργων ηλιακής ενέργειας που βρίσκονται στην ουρά με αιτήσεις σύνδεσης στο δίκτυο ανέρχεται πλέον σε 27,3 GW, ενώ περίπου 6,3 GW βρίσκονται ήδη υπό προκαταρκτικές συμφωνίες σύνδεσης.

Οι περιφέρειες Nouvelle-Aquitaine, Auvergne-Rhône-Alpes, και Provence-Alpes-Côte d’Azur, και Grand Est έχουν αντιπροσωπεύσει το 47% του συνόλου της νέας συνδεδεμένης δυναμικότητας μέχρι στιγμής φέτος. Είναι οι περιοχές με την υψηλότερη εγκατεστημένη δυναμικότητα, που αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 53% της συνολικής σωρευτικής ισχύος που συνδέθηκε στη Γαλλία μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Διαβάστε ακόμη: