Στα 198,36 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε τον Απρίλιο το σωρευτικό έλλειμμα του ειδικού λογαριασμού (ΕΛΑΠΕ) από 129,56 εκατ. ευρώ που ήταν τον Μάρτιο, σύμφωνα με το Απολογιστικό Δελτίο του ΔΑΠΕΕΠ. Το τρέχον υπόλοιπο του λογαριασμού για τον μήνα Απρίλιο ήταν -68,61 εκατ. ευρώ.

Ουσιαστικά τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις από τον περασμένο Απρίλιο του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΔΑΠΕΕΠ Γιάννη Γιαρέντη, ότι το λογιστικό έλλειμμα στον Ειδικό Λογαριασμό ΑΠΕ μπορεί να ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ, μέχρι τέλος του έτους και για αυτό το λόγο ο κ. Γιαρέντης επεσήμανε πως πρέπει να ληφθούν άμεσα κάποια μέτρα από την Πολιτεία.

Να σημειωθεί πως στον υπολογαριασμό νέων έργων ΛΓ-3, το σωρευτικό υπόλοιπο διαμορφώθηκε στα 10,6 εκατ. ευρώ από 35 εκατ. τον Μάρτιο. Σε ό,τι αφορά τη διείσδυση νέων έργων ΑΠΕ για το μήνα Απρίλιο προστέθηκαν 118MW, εκ των οποίων τα 9,1MW ήταν αιολικά και τα 102,5 φωτοβολταϊκά. Η ειδική τιμή αγοράς για τα αιολικά ήταν 60,86 ευρώ ανά μεγαβατώρα και για τα φωτοβολταϊκά 33 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Η τιμή εκκαθάρισης στην προημερήσια αγορά τον Απρίλιο ήταν στα 60,1 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Διαβάστε ακόμη