Το δημοτικό συμβούλιο της Βαλένθια εγκατέστησε τέσσερα ηλιακά δέντρα για τη φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών, με επένδυση άνω των 370.000 ευρώ, σύμφωνα με το pv magazine.

Το έργο χρησιμοποιεί φωτοβολταϊκά σε κατασκευές σε σχήμα δέντρου για την παραγωγή ενέργειας. Τα φωτοβολταϊκά δέντρα μπορούν να φορτίζουν μικρά ηλεκτρικά οχήματα, ποδήλατα, σκούτερ, πατίνια, τηλέφωνα, tablet και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές. Παρέχουν επίσης σκιά, καθώς το ύψος τους ξεπερνά τα 6,5 μέτρα.

Κάθε δέντρο 3,6 kW έχει δυναμικό ενέργειας 1.550 kWh και 5.600 kWh μέγιστης ετήσιας παραγωγής, εκτός από ένα δέντρο κατά μήκος του ποταμού Τουριά, το οποίο θα παράγει 2.657 kWh ετησίως.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Βαλένθια ολοκληρώνει επίσης την εγκατάσταση έξυπνων πεζοδρομίων στις περιοχές Benimaclet, Benimàmet και Patraix. Θα προσφέρει ηλεκτρική φόρτιση για τα οχήματα προσωπικής κινητικότητας.

Η εγκατάσταση των ηλιακών δέντρων προέκυψε από τη συμμετοχική διαδικασία Decidim 2020. Το δημοτικό συμβούλιο της Βαλένθια ανέθεσε τη σύμβαση για τα ηλιακά δέντρα στην Eiffage Energía S.L.U. και τη σύμβαση για το έξυπνο πεζοδρόμιο στην Sociedad Ibérica de Construcciones Eléctricas S.A.

Διαβάστε ακόμη