Η Vestas, ένας σημαντικός κατασκευαστής ανεμογεννητριών, εξασφάλισε συμφωνία υπό όρους για την προμήθεια ανεμογεννητριών για ένα τεράστιο υπεράκτιο αιολικό έργο στη Βόρεια Ευρώπη, σύμφωνα με το Reve. Η κλίμακα του έργου είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, καθώς ξεπερνά το 1 γιγαβάτ (GW) δυναμικότητας, το οποίο μεταφράζεται σε αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσει εκατομμύρια σπίτια.

Αν και οι συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με τον αγοραστή και την τοποθεσία δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί, η ίδια η συμφωνία αποτελεί σημαντική νίκη για τη Vestas. Αν και υπό όρους, σηματοδοτεί ισχυρή ζήτηση για λύσεις υπεράκτιας αιολικής ενέργειας και ενισχύει τη θέση της Vestas ως ηγέτη σε αυτή την αναπτυσσόμενη αγορά.

Το έργο αυτό έχει τη δυνατότητα να συμβάλει ουσιαστικά στους στόχους της Βόρειας Ευρώπης για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Χρησιμοποιώντας την υπεράκτια αιολική ενέργεια, μια καθαρή και βιώσιμη πηγή ενέργειας, το έργο θα μπορούσε να συμβάλει στη μείωση της εξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα και στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Διαβάστε ακόμη