Η ισπανική Repsol ανακοίνωσε την Τρίτη την υπογραφή έξι συμβάσεων ηλεκτρικής ενέργειας με την Microsoft Corp για την προμήθεια του αμερικανικού τεχνολογικού γίγαντα με ενέργεια από τα ισπανικά αιολικά και φωτοβολταϊκά της πάρκα, σύμφωνα με το RenewablesNow.

Οι έξι συμβάσεις έχουν 12ετή διάρκεια η καθεμία και συνδέονται με τρία αιολικά και τρία φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής δυναμικότητας 230 MW. Τα εργοστάσια θα πρέπει να τεθούν σε λειτουργία έως τον Δεκέμβριο του 2025.

Η Microsoft στοχεύει να προμηθεύεται το 100% του ενεργειακού της εφοδιασμού από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2025. Οι τελευταίες συμβάσεις έρχονται να προστεθούν στα υφιστάμενα PPAs της εταιρείας με τη Repsol που υπογράφηκαν στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συνεργασίας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την πράσινη ενέργεια. Τα PPAs που έχουν υπογραφεί στο πλαίσιο της συνεργασίας έχουν φτάσει σε συνολική δυναμικότητα 320 MW.

Η Repsol και η Microsoft ξεκίνησαν για πρώτη φορά τη συνεργασία τους το 2017, εστιάζοντας τότε σε λύσεις cloud. Το 2021, η Microsoft συμφώνησε να προμηθεύεται αιολική και ηλιακή ενέργεια από τον ισπανικό όμιλο για τις δραστηριότητές της σε ολόκληρη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ισπανίας.

Η Repsol έχει δεσμευτεί να επενδύσει μεταξύ 3 δισ. ευρώ (3,2 δισ. δολάρια) και 4 δισ. ευρώ για να αυξήσει την ικανότητα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε έως και 10 GW, εκ των οποίων τα μισά στοχεύουν στην Ιβηρική Χερσόνησο.

Διαβάστε ακόμη