Ο όμιλος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Orsted θα εγκαταστήσει ένα σύστημα αποθήκευσης μπαταριών Tesla Megapack που συνδέεται με το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Hornsea 3 της Βρετανίας, δήλωσε την Τετάρτη η δανική εταιρεία, σύμφωνα με το Reuters.

Η αποθήκευση ενέργειας γίνεται όλο και πιο σημαντική καθώς αυξάνεται η παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, επειδή ο άνεμος μπορεί να μην φυσάει ή ο ήλιος να μην λάμπει κατά τις ώρες αιχμής που οι περισσότεροι καταναλωτές ανάβουν τα φώτα και τις συσκευές τους.

«Η μπαταρία θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι η ανανεώσιμη ενέργεια χρησιμοποιείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αποθηκεύοντάς την όταν η ζήτηση είναι χαμηλότερη και στη συνέχεια απελευθερώνοντάς την πίσω στο σύστημα όταν είναι πραγματικά απαραίτητη», δήλωσε ο επικεφαλής της Orsted στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία Duncan Clark.

Αυτό θα συμβάλει στη μείωση της αστάθειας των τιμών για τους καταναλωτές, καθιστώντας περισσότερη ενέργεια διαθέσιμη, μεταξύ άλλων κατά τις περιόδους αιχμής, όταν η ενέργεια είναι παραδοσιακά πιο ακριβή, δήλωσε η Orsted.

Το σύστημα, το οποίο πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία έως το 2026, θα είναι τοποθετημένο μαζί με τον χερσαίο σταθμό μετατροπής στο Swardeston στην ανατολική Αγγλία και θα έχει χωρητικότητα 600 MWh, που αντιστοιχεί στην ημερήσια κατανάλωση ενέργειας 80.000 βρετανικών κατοικιών.

Η Orsted δεν αποκάλυψε το μέγεθος της επένδυσης στην μπαταρία.

Διαβάστε ακόμη