Η Equinor υπέγραψε συμφωνία με τη NYSERDA για την παροχή ανανεώσιμης ενέργειας που παράγεται από το αιολικό έργο Empire Wind 1. Αυτό το έργο αποτελεί το πρώτο αιολικό έργο θαλάσσης που συνδέεται απευθείας με το δίκτυο της πόλης της Νέας Υόρκης και αναμένεται να παραδώσει την πρώτη ενέργεια στα τέλη του 2026, σύμφωνα με το reve.

Το έργο θα δημιουργήσει περισσότερες από 1.000 συνδικαλιστικές θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της κατασκευής και θα χρησιμοποιήσει τον τερματικό σταθμό South Brooklyn Marine ως κύρια περιοχή στάσης και συναρμολόγησης. Ο τερματικός σταθμός θα ξαναχτιστεί χρησιμοποιώντας συνδικαλιστικό εργατικό δυναμικό και θα λειτουργήσει ως κεντρικός κόμβος για μελλοντικά αιολικά έργα θαλάσσης.

Το Empire Wind 1 αναμένεται να αποφέρει αποδόσεις έργου εντός του επιθυμητού εύρους για έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η Equinor σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει χρηματοδότηση έργου για να χρηματοδοτήσει το έργο και να ολοκληρώσει τη χρηματοδότηση έως το τέλος του 2024. Η Equinor σκοπεύει επίσης να συνεργαστεί με κάποιον εταίρο για να μειώσει την οικονομική έκθεση.

Το έργο θα προσφέρει μια σειρά από οικονομικά οφέλη που θα στηρίξουν την οικονομική ανάπτυξη στη Νέα Υόρκη και σε ολόκληρη την πολιτεία. Αυτό περιλαμβάνει αυξημένη χρηματοδότηση για την ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού και της κοινότητας, με επενδύσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Μάθησης Αιολικής Ενέργειας Υπεράκτιας, στον Κόμβο Καινοτομίας Αιολικής Ενέργειας Υπεράκτιας και στο Ταμείο Οικοσυστήματος Αιολικής Ενέργειας Υπεράκτιας. Το έργο έχει επίσης δεσμευθεί να υποστηρίξει επιχειρήσεις που ανήκουν σε μειονοτικές ομάδες, γυναίκες και βετεράνους.

Το Empire Wind αναπτύσσεται από την Equinor, μια κορυφαία εταιρεία ενέργειας με εμπειρία στην αιολική ενέργεια υπεράκτιας. Το έργο βρίσκεται 15-30 μίλια νοτιοανατολικά του Long Island και εκτείνεται σε 80.000 στρέμματα. Το έργο έχει δυναμικότητα άνω των 2 GW, αρκετή για να τροφοδοτήσει πάνω από 1 εκατομμύριο σπίτια στη Νέα Υόρκη.

Διαβάστε ακόμη