Η αυστριακή κυβέρνηση αποφάσισε να εισαγάγει ένα επίδομα «Made in Europe» για φωτοβολταϊκά έργα μεγέθους άνω των 35 kW με φωτοβολταϊκά που κατασκευάζονται στην Ευρώπη, σύμφωνα με το περιοδικό pv.
«Η κυβερνητική απόφαση ενισχύει τη δημιουργία θέσεων εργασίας και υποστηρίζει την ενεργειακή μετάβαση», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ο αντικαγκελάριος Werner Kogler, η υπουργός Προστασίας του Κλίματος Leonore Gewessler και ο υπουργός Οικονομίας Martin Kocher.

«Η κίνηση αυτή αποτελεί ένα σημαντικό μήνυμα τόσο προς την αυστριακή βιομηχανία όσο και προς τον πληθυσμό ότι προωθείται η υψηλή ποιότητα από την εγχώρια παραγωγή και πρόκειται να αμβλυνθεί η ισχυρή πίεση των τιμών», δήλωσε η Vera Immitzer, διευθύνουσα σύμβουλος της PV Austria.

Η αυστριακή εταιρεία φωτοβολταϊκών Fronius δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι σχεδιάζει να περικόψει 350 θέσεις εργασίας. Άλλες εταιρείες του κλάδου υποφέρουν επίσης από την ισχυρή ανταγωνιστική πίεση της Κίνας.
«Όποιος θέλει πραγματικά να ενισχύσει τις ευρωπαϊκές περιβαλλοντικές τεχνολογίες πρέπει επίσης να παρέχει τα κατάλληλα επενδυτικά κίνητρα», δήλωσε ο Αυστριακός αντικαγκελάριος Werner Kogler. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η αρχή “Made in Europe” θα πρέπει να αποτελεί βασικό μέρος της κουλτούρας χρηματοδότησης της Αυστρίας».

Διαβάστε ακόμη