Ο γαλλικός ενεργειακός όμιλος TotalEnergies SE και η αμερικανική εταιρεία βιομηχανικών αερίων και χημικών Air Products υπέγραψαν συμφωνία 15 ετών, βάσει της οποίας η Air Products θα παραδίδει 70.000 τόνους πράσινου υδρογόνου ετησίως, αρχής γενομένης από το 2030, στα διυλιστήρια της TotalEnergies στη Βόρεια Ευρώπη, σύμφωνα με το renewables.now.

Αυτή είναι η πρώτη μακροπρόθεσμη συμφωνία που υπογράφει η TotalEnergies μετά την προκήρυξη διαγωνισμού για την προμήθεια 500.000 τόνων πράσινου υδρογόνου ετησίως για την απαλλαγή από τον άνθρακα των ευρωπαϊκών διυλιστηρίων της, που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2023.

Η Air Products θα προμηθεύσει το πράσινο υδρογόνο από το παγκόσμιο δίκτυό της.

Σύμφωνα με κοινή δήλωση των εταιρειών την Παρασκευή, η σύμβαση αποτελεί ένα πρώτο βήμα προς την επίτευξη του στόχου της TotalEnergies να μειώσει τις καθαρές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τις δραστηριότητες πετρελαίου και φυσικού αερίου που διεξάγει κατά 40% έως το 2030, σε σχέση με τα επίπεδα του 2015.

Επιπλέον, η TotalEnergies και η Air Products υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας, το οποίο συνεπάγεται την υπογραφή μιας πρώτης συμφωνίας αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA) για 150 MW από ένα ηλιακό έργο στο Τέξας. Οι εταιρείες θα εξετάσουν επίσης ευκαιρίες PPA στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Πολωνία και τη Γαλλία.

Διαβάστε ακόμη