Ο υπουργός Ενέργειας του Αζερμπαϊτζάν Parviz Shahbazov, μαζί με τον πρόεδρο της Azerenergy, Baba Rzayev, υπέγραψαν διάφορες συμφωνίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με τον διευθύνοντα σύμβουλο της κρατικής εταιρείας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Masdar των Εμιράτων, Mohamed Jameel Al Ramahi, σύμφωνα με το ceenergy.news.

Οι συμφωνίες αφορούν τον φωτοβολταϊκό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Bilasuvar ισχύος 445 μεγαβάτ (MW), τον φωτοβολταϊκό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Neftchala ισχύος 315 MW και τον αιολικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Absheron-Garadagh ισχύος 240 MW.

Οι συμφωνίες υπογράφηκαν στο περιθώριο σημαντικών συζητήσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Υπουργείο Ενέργειας του Αζερμπαϊτζάν και επικεντρώθηκαν στην ανάπτυξη χερσαίων και υπεράκτιων έργων πράσινης ενέργειας σε συνεργασία με τη Masdar.

Οι αντιπρόσωποι αξιολόγησαν την πρόοδο των εν εξελίξει έργων πράσινης ενέργειας, τη συμμετοχή δημόσιων εταιρειών στον ανάντη τομέα και στα δύο έθνη και θέματα συνεργασίας στο πλαίσιο της COP29.

Η κατασκευή των προαναφερθέντων φωτοβολταϊκών και αιολικών σταθμών ισχύος 1.000 MW θα συμβάλει σημαντικά στη μετάβαση των χωρών τους στην πράσινη ενέργεια.

Διαβάστε ακόμη