Μετά την έναρξη κατασκευής του San Severo στα τέλη του 2023, η RWE ξεκίνησε την κατασκευή ενός άλλου αιολικού πάρκου στην περιοχή της Απουλίας στη νοτιοανατολική Ιταλία. Συνολικά, κατά μέσο όρο 150 συνάδελφοι της RWE και εμπειρογνώμονες από εξωτερικούς παρόχους υπηρεσιών θα συμμετέχουν κατά τη φάση κατασκευής του έργου. Θα εγκατασταθούν εννέα ανεμογεννήτριες ισχύος 5,9 μεγαβάτ (MW) η καθεμία. Το αιολικό πάρκο Mondonuovo ισχύος 53 MW έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε λειτουργία το 2025.

Στην πρώτη φάση κατασκευής, προσαρμόζονται οι δρόμοι πρόσβασης στην περιοχή και κατασκευάζονται οι χώροι ανέγερσης γερανών. Στη συνέχεια, η ομάδα χύνει τα θεμέλια ύψους 20 μέτρων και ανεγείρει τον έναν πύργο μετά τον άλλο. Η RWE χρησιμοποιεί ειδική τεχνολογία ανύψωσης πτερυγίων για τη μεταφορά των πτερυγίων του ρότορα, η οποία επιτρέπει τη μεταφορά των πτερυγίων μέσα από στενές στροφές και σοκάκια. Η RWE έχει ήδη χρησιμοποιήσει αυτή την τεχνολογία στην κατασκευή του αιολικού πάρκου στο Σέλινο για να αποφύγει την κοπή δέντρων.

Παρουσία της RWE στην ιταλική αγορά ΑΠΕ

Η RWE, παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ακολουθεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση έργου που περιλαμβάνει την ανάπτυξη, την κατασκευή και τη λειτουργία, καθώς και την εμπορία αιολικών πάρκων. Η RWE είναι βασικός παίκτης στην ιταλική αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η εταιρεία αξιοποιεί την εκτεταμένη εμπειρία της για να λειτουργήσει εκεί την επιχείρησή της με 15 χερσαία αιολικά πάρκα και εγκατεστημένη ισχύ περίπου 500 MW, τροφοδοτώντας κάθε χρόνο περίπου 400.000 ιταλικά νοικοκυριά. Μετά τη θέση σε λειτουργία των έργων San Severo και Mondonuovo στην Απουλία, η RWE θα παράγει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια από χερσαία αιολικά για να προμηθεύει με πράσινη ενέργεια περισσότερα από 500.000 σπίτια στην Ιταλία. Η RWE κατασκευάζει επίσης επί του παρόντος το πρώτο της φωτοβολταϊκό εργοστάσιο στη Σικελία.

Διαβάστε ακόμη