Η κινεζική Longi Green Energy Technology, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές φωτοβολταϊκών στον κόσμο, δήλωσε την Τρίτη ότι θα «προσαρμόσει» την παραγωγή της εν μέσω ενός «περίπλοκου βιομηχανικού περιβάλλοντος», αλλά παραμένει αισιόδοξη για το μέλλον του τομέα, σύμφωνα με το Reuters.

Η βιομηχανία φωτοβολταϊκών έχει πληγεί από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών στις τιμές και των προσαρμογών της εμπορικής πολιτικής φέτος, ανέφερε η Longi σε ανακοίνωσή της.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρουσίασαν τον περασμένο μήνα απότομες αυξήσεις δασμών στις κινεζικές εισαγωγές, συμπεριλαμβανομένων των φωτοβολταΪκών, των ηλεκτρικών οχημάτων και των μπαταριών.

Η ταχεία επέκταση τα τελευταία χρόνια έχει επίσης οδηγήσει σε υπερβολική παραγωγική ικανότητα και έντονο ανταγωνισμό στον τομέα στην Κίνα, επιβαρύνοντας τις τιμές και τα κέρδη των εταιρειών. Η Longi δήλωσε ότι θα «προσαρμόσει τα σχέδια παραγωγής της» σύμφωνα με τις αλλαγές στην αγορά.

Η εταιρεία ανέφερε επίσης την αναβάθμιση της ψηφιακής τεχνολογίας ως έναν άλλο λόγο για την προσαρμογή της παραγωγής της, προσθέτοντας ότι είναι «σταθερά αισιόδοξη» για τη μακροπρόθεσμη ανοδική πορεία της παγκόσμιας βιομηχανίας φωτοβολταϊκών.

Διαβάστε ακόμη