Η Quidnet Energy, μια εταιρεία ανάπτυξης αποθήκευσης ενέργειας μεγάλης διάρκειας με έδρα το Χιούστον, ανακοίνωσε μια σημαντική συμφωνία που θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανάπτυξη εκατοντάδων μεγαβάτ της καινοτόμου τεχνολογίας της στο Τέξας, για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της επείγουσας ανάγκης του ERCOT για αποθήκευση ενέργειας, σύμφωνα με το pv magazine.

Η εταιρεία ανακοίνωσε μια στρατηγική συνεργασία με επένδυση 10 εκατομμυρίων δολαρίων από την Hunt Energy Network (HEN), μια εταιρεία ανάπτυξης διανεμημένων ενεργειακών πόρων με εμπειρία στην υπόγεια ανάπτυξη.

Οι δύο εταιρείες με έδρα το Τέξας θα συνεργαστούν σε ένα πρόγραμμα κατασκευής και μεταφοράς για έργα 300 MW που χρησιμοποιούν την τεχνολογία GES της Quidnet Energy, η οποία βασίζεται σε καλά σφραγισμένες υπόγειες δεξαμενές για την αποθήκευση ενέργειας.

Η συνεργασία θα συνδυάσει την λύση της Quidnet με τις παρόμοιες υπόγειες τεχνολογίες της HEN και τις δυνατότητές της στην ανάπτυξη έργων αποθήκευσης ενέργειας, ανέφεραν οι εταιρείες σε δελτίο τύπου.

«Η τεχνολογία GES της Quidnet Energy παρουσιάζει μια μοναδική ευκαιρία να επαναστατήσει στην αποθήκευση ενέργειας, και είμαστε ενθουσιασμένοι που επενδύουμε σε μια λύση που μετασχηματίζει σκόπιμα τους υπάρχοντες πόρους για να επεκτείνει την πρόσβαση στην αποθήκευση μεγάλης διάρκειας», δήλωσε ο Pat Wood, III, Διευθύνων Σύμβουλος της Hunt Energy Network.

Διαβάστε ακόμη