Η Gold Hydrogen δήλωσε ότι η δοκιμή του πρώτου σταδίου στο εμβληματικό της έργο Ramsay έφερε «εξαιρετικά αποτελέσματα», καθώς το φυσικό υδρογόνο υψηλής καθαρότητας επιβεβαιώθηκε σε επτά διαφορετικές ζώνες, ενώ εντοπίστηκε και ήλιο, σύμφωνα με το περιοδικό pv.

Η Gold Hydrogen, με έδρα το Queensland, δήλωσε ότι το υδρογόνο βρέθηκε σε καθαρότητα έως και 95,8% σε βάθος 531 μέτρων με βάση τον αέρα. Η επιχείρηση δοκιμαστικής γεώτρησης στην περιοχή του έργου Ramsay κατέγραψε επίσης ήλιο σε καθαρότητα 17,5%.

Η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι το φυσικό υδρογόνο και το ήλιο είχαν ρέει στην επιφάνεια πριν η εισχώρηση νερού εμποδίσει περαιτέρω δοκιμές.

«Τα αποτελέσματα είναι αξιοσημείωτα», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. «Τα επίπεδα καθαρότητας πιστεύεται ότι είναι από τα υψηλότερα στον κόσμο για το ήλιο και το φυσικό υδρογόνο. Οι αριθμοί σημαίνουν ότι θα επιστρέψουμε στο χώρο της χερσονήσου Yorke σε λίγες εβδομάδες για να συνεχίσουμε τις εργασίες για την απόδειξη της εμπορικής παραγωγής φυσικού υδρογόνου και ηλίου».

Το δεύτερο στάδιο του προγράμματος θα περιλαμβάνει εκτεταμένες δοκιμές στο πηγάδι για τον προσδιορισμό των ρυθμών ροής, οι οποίες περιλαμβάνουν μια αντλία κάτω από τη γεώτρηση για την απομάκρυνση του νερού, ενώ παράλληλα θα παρακολουθούνται οι ρυθμοί και η σύνθεση του αερίου στην επιφάνεια.

Η εταιρεία δήλωσε ότι η επιτυχία σε αυτή τη φάση θα βοηθήσει στον προσδιορισμό των πιθανών ρυθμών ροής, θα ενημερώσει για μελλοντικά σχέδια φρεατίων και θα συμβάλει στο σχεδιασμό μιας πιλοτικής μονάδας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Gold Hydrogen, Neil McDonald, δήλωσε ότι το επόμενο στάδιο της εξερεύνησης των δοκιμών στο πηγάδι αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του τρίτου τριμήνου του 2024.

Η περιοχή Ramsay της Gold Hydrogen βρίσκεται σε μία χορηγηθείσα άδεια εξερεύνησης πετρελαίου (PEL 687) που καλύπτει σχεδόν 8.000 km2 της χώρας.

Η εταιρεία διαθέτει επίσης πολλές άλλες άδειες εκμετάλλευσης σε μια συνδυασμένη περιοχή αδειών περίπου 75.000 km2 εντός της Νότιας Αυστραλίας.

Διαβάστε ακόμη