Η Alcazar Energy σκοπεύει να ολοκληρώσει δύο ή τρεις εξαγορές έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας τα επόμενα δύο τρίμηνα, ώστε να φτάσει το 1 GW δυναμικότητας στα Δυτικά Βαλκάνια, ανακοίνωσε το ταμείο στο Belgrade Energy Forum 2024, σύμφωνα με το Balkan Green Energy News.

Η Alcazar Energy αναπτύσσει έργα αιολικών πάρκων συνολικής δυναμικότητας σχεδόν 500 MW στα Δυτικά Βαλκάνια. Η τελευταία εξαγορά στην περιοχή ήταν το έργο αιολικού πάρκου Bijela στο Šavnik του Μαυροβουνίου, με προβλεπόμενη δυναμικότητα 118 MW.

Το διαφορετικό στην Alcazar Energy είναι, σύμφωνα με τα λεγόμενά του CEO, Ντάνιελ Κάλντερον (Daniel Calderon), ότι πρόκειται για ένα ταμείο που αναπτύσσεται. Η μία πλευρά του ταμείου γνωρίζει πώς να διαρθρώσει τη χρηματοδότηση του έργου, πώς να φέρει τα αιολικά πάρκα σε οικονομικό κλείσιμο, και η άλλη πλευρά γνωρίζει πώς να σχεδιάσει τη μηχανική αυτών των αιολικών πάρκων, αλλά και πώς να συνεργαστεί με τις τοπικές κοινότητες για να διασφαλίσει ότι οι θέσεις εργασίας γύρω από τα εργοστάσιά θα παραμείνουν στις κοινότητες.

Σε αυτό το σημείο, η Alcazar έχει μια ισορροπημένη προσέγγιση, για να προσπαθήσει να παράγει ένα βιώσιμο χαρτοφυλάκιο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στα Δυτικά Βαλκάνια, επισήμανε ο Κάλντερον.

Κατά τη διάρκεια ενός πάνελ που συζήτησε την πορεία και τον ρυθμό προόδου προς ένα μέλλον χωρίς εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, τόνισε τα παραδείγματα της Τουρκίας, του Μαρόκου και της Ιορδανίας. Αποτελούν παραδείγματα για το πώς η περιοχή θα μπορούσε να επωφεληθεί από την ενεργειακή μετάβαση, πρόσθεσε ο Κάλντερον.

Σημειωτέον, πριν από μία εβδομάδα, το Alcazar Energy Partners II SLP-SCSp (AEP-II), ένα ταμείο βιώσιμων υποδομών με έδρα το Λουξεμβούργο, έφτασε σε τελικό κλείσιμο ύψους 490 εκατομμυρίων δολαρίων, προσελκύοντας κεφάλαια από επενδυτές στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Ασία.

Το AEP-II στοχεύει στην ανάπτυξη 1,6 GW και στην κινητοποίηση 2 δισ. δολαρίων ΗΠΑ.

Διαβάστε ακόμη