Η Ohmium International, μια κορυφαία εταιρεία πράσινου υδρογόνου που σχεδιάζει, κατασκευάζει και αναπτύσσει προηγμένους ηλεκτρολύτες με μεμβράνη ανταλλαγής πρωτονίων (PEM), επιλέχθηκε να εξοπλίσει το πρώτο έργο πράσινου υδρογόνου στην Κροατία. Η Ohmium επιλέχθηκε να χρησιμεύσει ως προμηθευτής ηλεκτρολύτη PEM για την IVICOM, μια κορυφαία κροατική εταιρεία μηχανικών και κατασκευών, σε ένα έργο για την κατασκευή μιας μονάδας πράσινου υδρογόνου ισχύος 10 μεγαβάτ (MW) στο διυλιστήριο INA Rijeka, σύμφωνα με το ceenergy.news.

Το έργο θα συνδυάσει τους ηλεκτρολύτες PEM της Ohmium με μια νέα φωτοβολταϊκή μονάδα για την παραγωγή πράσινου υδρογόνου που θα συμβάλει στην απαλλαγή από τον άνθρακα του διυλιστηρίου της INA στη Ριέκα και στην παροχή βιώσιμου καυσίμου για την αναπτυσσόμενη αγορά μεταφορών της Κροατίας.

Το έργο προωθεί επίσης τους στόχους της εθνικής στρατηγικής υδρογόνου της Κροατίας, οι οποίοι είναι η εγκατάσταση εγκαταστάσεων παραγωγής υδρογόνου ισχύος 70 MW έως το 2030 και η αύξησή τους σε 2750 MW έως το 2050, ώστε να συμβάλει στην επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας έως το 2050.

Διαβάστε ακόμη