Τα ισπανικά νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις εγκατέστησαν λιγότερα φωτοβολταϊκά σε στέγες το πρώτο τρίμηνο του έτους σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, ανέφερε την Τρίτη ο όμιλος της φωτοβολταϊκής βιομηχανίας UNEF, σύμφωνα με το Reuters.

Η εγκατεστημένη ισχύς μειώθηκε κατά περίπου 26%, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της UNEF, Jose Donoso, σε εκδήλωση στη Μαδρίτη.

Η νέα εγκατεστημένη ισχύς στα νοικοκυριά μειώθηκε κατά 15% από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, ενώ μεταξύ των βιομηχανικών πελατών μειώθηκε κατά 30%, δήλωσε η UNEF.

Οι χαμηλότερες τιμές της ενέργειας και η εξασθένιση της επίδρασης των επιδοτήσεων ψύχουν τον πυρετό των φωτοβολταϊκών τις στέγες στην Ισπανία από πέρυσι, με λιγότερα ισπανικά νοικοκυριά να εγκαθιστούν  φωτοβολταϊκά.

Ο Donoso κάλεσε την κυβέρνηση να εφαρμόσει φορολογικές εκπτώσεις, να καταργήσει τον φόρο προστιθέμενης αξίας για την οικιακή κατανάλωση και να παράσχει φορολογικές ελαφρύνσεις για τις εταιρείες.

Περισσότερο από το ένα πέμπτο των Ισπανών ιδιοκτητών κατοικιών έχουν εγκαταστήσει φωτοβολταϊκά ή βρίσκονται στη διαδικασία εγκατάστασής τους, δήλωσε η UNEF.

Διαβάστε ακόμη