Η κροατική εταιρεία αποθήκευσης ενέργειας Rimac Energy σχεδιάζει, αναπτύσσει και κατασκευάζει καινοτόμα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες στην Ευρώπη, και αυτό όχι μόνο βοηθά τις τοπικές οικονομίες, αλλά επίσης εντοπίζει τον έλεγχο και επιτρέπει τη βελτιστοποίηση των λύσεων για τις ανάγκες της τοπικής αγοράς, δήλωσε ο διευθυντής της εταιρείας Wasim Sarwar Dilow, σύμφωνα με το Balkan Green Energy News.

«Η Rimac Energy σχεδιάζει, αναπτύσσει και κατασκευάζει τα εξελιγμένα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας εδώ στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα αξιοποιούμε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και φέρνουμε στο προσκήνιο τις δικές μας καινοτομίες και επανεφεύρουμε τον τρόπο με τον οποίο δημιουργούμε συστήματα αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες», τόνισε ο Sarwar Dilow.

Ο ίδιος εκπροσώπησε τη Rimac Energy, πρωτοπόρο στα προηγμένα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες (BESS), στο Balkan Energy Forum 2024, το οποίο συγκέντρωσε 500 συμμετέχοντες από 30 χώρες.

Η Rimac Energy προσανατολίζεται στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την κατασκευή των συστημάτων μπαταριών της στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης λογισμικού, της διαχείρισης δεδομένων και της τοπικής υποστήριξης.

Αυτό συμβάλλει στον εντοπισμό του ελέγχου, σημείωσε κατά τη διάρκεια ενός πάνελ για την επιτάχυνση των επενδύσεων αποθήκευσης ενέργειας στην περιοχή.

Ο εγχώριος σχεδιασμός και η κατασκευή, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, επιτρέπει τη βελτιστοποίηση των BESS για τις ανάγκες της τοπικής αγοράς και στηρίζει την οικονομία.

Σύμφωνα με τον Sarwar Dilow, τα συστήματα της εταιρείας είναι πιο αποδοτικά, μεγαλύτερης διάρκειας και πιο συμπαγή από αυτά των ανταγωνιστών, επιτρέποντάς της να δημιουργήσει “υπερσύγχρονες” λύσεις αποθήκευσης ενέργειας που είναι επίσης πιο κερδοφόρες.

«Είμαστε ιδιαίτερα επικεντρωμένοι εδώ στην αγορά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και είμαστε πραγματικά επικεντρωμένοι στο να φέρουμε τις λύσεις μας σε αρκετούς πελάτες εντός και γύρω από αυτή την περιοχή», σημείωσε ο Sarwar Dilow.

Διαβάστε ακόμη