Η Aiko Solar, ένας Κινέζος κατασκευαστής φωτοβολταϊκών, βγήκε νικητής σε μια αγωγή για παραβίαση διπλώματος ευρεσιτεχνίας που κατέθεσε εναντίον της η Maxeon Solar, εταιρεία με έδρα τη Σιγκαπούρη. Το Επαρχιακό Δικαστήριο της Χάγης στην Ολλανδία απέρριψε τους ισχυρισμούς της Maxeon, σύμφωνα με το pv magazine.

Η αγωγή επικεντρωνόταν στον ισχυρισμό της Maxeon ότι η Aiko Solar παραβίασε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της για φωτοβολταϊκά στοιχεία επαφής οπίσθιας όψης (BC), επίσης γνωστά ως στοιχεία επαφής όπισθεν όψης (ABC) ή διασταυρωμένα στοιχεία επαφής οπίσθιας όψης (IBC). Η Maxeon χρησιμοποιεί στοιχεία IBC στα φωτοβολταϊκά της.

Η Aiko Solar εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απόφαση του δικαστηρίου, τονίζοντας σε μια δήλωση τη δέσμευσή της για ανεξάρτητη καινοτομία και την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας. Αναφέρουν ότι το δικαστήριο έκρινε πως “δεν ήταν εύλογο” τα προϊόντα τους να παραβιάζουν το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Maxeon, οδηγώντας στην απόρριψη του αιτήματος για ασφαλιστικά μέτρα.

Αυτή η δικαστική μάχη δεν ήταν η πρώτη της Maxeon το 2023. Τον Ιούνιο, κατέθεσε ξεχωριστή αγωγή κατά της Tongwei, μιας άλλης κινεζικής εταιρείας, για φερόμενη παραβίαση του διπλώματος ευρεσιτεχνίας της για την κυψελοειδή τεχνολογία hypercell.

Διαβάστε ακόμη