Η δανέζικη εταιρεία Orsted εξασφάλισε επένδυση 680 εκατ. δολαρίων σε χρηματοδότηση φορολογικών ιδίων κεφαλαίων ύψους 680 εκατ. δολαρίων από την JP Morgan για ένα χαρτοφυλάκιο περιουσιακών στοιχείων φωτοβολταϊκών και αποθήκευσης στο Τέξας και την Αριζόνα, δήλωσε την Πέμπτη η εταιρεία ανάπτυξης καθαρής ενέργειας.

Το φορολογικό μετοχικό κεφάλαιο επιτρέπει την μεταφορά πίστωσης φόρου σύμφωνα με το νόμο του προέδρου Μπάιντεν για τη μείωση του πληθωρισμού του 2022, το οποίο οι εταιρικοί αγοραστές μπορούν να αγοράσουν για να υποστηρίξουν έργα αποθήκευσης καθαρής ενέργειας στις ΗΠΑ.

Επιπλέον, η κυβέρνηση των ΗΠΑ αναλαμβάνει μια ξεχωριστή προσπάθεια για τον εντοπισμό περιοχών σε 11 δυτικές πολιτείες που είναι καταλληλότερες για την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών, τα οποία αναμένεται να ολοκληρώσει μέχρι το τέλος του έτους.

Οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές πάνελ αναζητούν επίσης την ανάπτυξη έργων εκτός της ΕΕ, καθώς επιβαρύνονται από τον ανταγωνισμό της Κίνας και των ΗΠΑ, οι κυβερνήσεις των οποίων παρέχουν μεγαλύτερη στήριξη στους παραγωγούς τους.

Η επένδυση θα συμβάλει στη χρηματοδότηση της ολοκλήρωσης του έργου της στην Αριζόνα μαζί με το ηλιακό έργο 250 MW στο Τέξας, δήλωσε η εταιρεία.

Η εγκατάσταση 300 MW της Orsted στην Αριζόνα θα λάβει μια εφάπαξ επένδυση σε πιστωτικό φόρο για το σύστημα αποθήκευσης μπαταριών, το οποίο έχει καταστεί τεχνολογία προτεραιότητας εν μέσω της αυξανόμενης δυναμικότητας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Το φωτοβολταϊκό πάρκο της Αριζόνα θα παράγει φορολογικές πιστώσεις παραγωγής για την επόμενη δεκαετία.

Η JP Morgan, πριν από αυτή τη συμφωνία, είχε επενδύσεις σε 1,8 GW από το χερσαίο χαρτοφυλάκιο 5,7 GW της Orsted στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η εταιρεία αναμένει ότι η εμπορική λειτουργία και των δύο έργων θα ξεκινήσει το 2024. Τα ηλιακά έργα κοινής ωφέλειας προσέθεσαν δυναμικότητα ρεκόρ 15 γιγαβάτ (GW) το 2023, αυξημένη κατά 60% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και σηματοδοτώντας ιστορικό υψηλό, ανέφερε τον Φεβρουάριο ο περιβαλλοντικός ερευνητικός όμιλος Kayrros.

Διαβάστε ακόμη