Η ουκρανική πυρηνική εταιρεία Energoatom υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τη νοτιοκορεατική Hyundai E&C για την κατασκευή νέων πυρηνικών εγκαταστάσεων στη χώρα, σύμφωνα με το ceenergy.news.

«Είναι σημαντικό ότι, μαζί με την κορεατική πλευρά, υπογράψαμε αυτό το μνημόνιο κατά τη διάρκεια του πολέμου και, χωρίς να περιμένουμε το τέλος του, προχωράμε μπροστά. Είμαι βέβαιος ότι από κοινού θα οικοδομήσουμε την ενεργειακή βιομηχανία στην Ουκρανία που θα ανταποκρίνεται στα καλύτερα παγκόσμια πρότυπα», δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Ουκρανίας, Γερμανός Γκαλουστσένκο.

«Η Νότια Κορέα είναι ένας από τους ηγέτες της πυρηνικής βιομηχανίας- οι ειδικοί της έχουν μεγάλη εμπειρία στην παροχή τεχνογνωσίας για πυρηνικές εγκαταστάσεις», πρόσθεσε ο επικεφαλής της Energoatom, Πέτρο Κότιν. «[…] Είναι ενδιαφέρον ότι ο εξοπλισμός που αγοράσαμε από τους εταίρους μας – τη Westinghouse – για την κατασκευή νέων μονάδων στον ΑΗΣ Khmelnytsky κατασκευάστηκε με την υποστήριξη Νοτιοκορεατών ειδικών. Έτσι, συνεργαζόμαστε πραγματικά με τη Νότια Κορέα στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας και θα ενισχύσουμε μόνο αυτές τις δραστηριότητες».

Ο έκτακτος και πληρεξούσιος πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορέας στην Ουκρανία, Kim Hyung-Tae, δήλωσε ότι η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας εργάζεται για να βοηθήσει την Ουκρανία να ξεπεράσει την ενεργειακή κρίση. Πρόσθεσε επίσης ότι η ενίσχυση της εταιρικής σχέσης μεταξύ των εταιρειών θα προωθήσει την ανταλλαγή πυρηνικής τεχνολογίας και εμπειρίας μεταξύ των χωρών.

Διαβάστε ακόμη