Οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεπερνούν τα πέντε εκατομμύρια εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών, ένα σημαντικό ορόσημο στην πορεία τους προς την καθαρή ενέργεια, που επιτεύχθηκε σε μόλις οκτώ χρόνια, αφού το 2016 έφτασαν το ένα εκατομμύριο. Αυτό έρχεται 40 χρόνια μετά την πρώτη φωτοβολταϊκή εγκατάσταση συνδεδεμένη στο δίκτυο το 1973, σύμφωνα με το REVE.

Στοιχεία από την Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας (SEIA) και την Wood Mackenzie αποκαλύπτουν ότι περισσότερες από τις μισές από όλες τις φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ έχουν ενεργοποιηθεί από τις αρχές του 2020. Επιπλέον, πάνω από το 25% των εγκαταστάσεων αυτών έχουν τεθεί σε λειτουργία τους τελευταίους 20 μήνες από την ψήφιση του νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού. Τα συστήματα αυτά αναπτύσσονται σε κατοικίες, εμπορικές εγκαταστάσεις και συγκροτήματα επίγειων εγκαταστάσεων σε ολόκληρη τη χώρα.

Παρά τις αλλαγές στις κρατικές πολιτικές, οι τρέχουσες τάσεις της αγοράς δείχνουν σημαντική ανάπτυξη σε εθνικό επίπεδο. Η SEIA προβλέπει ότι οι εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών στις ΗΠΑ θα διπλασιαστούν σε 10 εκατομμύρια έως το 2030 και θα τριπλασιαστούν σε 15 εκατομμύρια έως το 2034.

Η Καλιφόρνια, με 2 εκατομμύρια φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις, ηγείται της χώρας, αλλά οι πρόσφατες αλλαγές πολιτικής έχουν επηρεάσει την αγορά φωτοβολταϊκών στις στέγες της. Εν τω μεταξύ, πολιτείες όπως το Ιλινόις έχουν αυξηθεί από 2.500 σε περισσότερα από 87.000 φωτοβολταϊκά από το 2017. Ομοίως, η Φλόριντα έχει σημειώσει αξιοσημείωτη ανάπτυξη, πηγαίνοντας από 22.000 σε 235.000 εγκαταστάσεις κατά την ίδια περίοδο.

Διαβάστε ακόμη