Την πρώτη του στάση στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιεί από τις 17 Μαΐου το Λεωφορείο Υδρογόνου που θα ταξιδέψει στην Ελλάδα. Το Λεωφορείο Υδρογόνου θα ταξιδέψει σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Αθήνα και Πάτρα- στο πλαίσιο της παρουσίασης στη χώρα μας του έργου JIVE (Joint Initiative for Hydrogen Vehicles Across Europe), με πρωτοβουλία του CluBE (Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος της Δυτικής Μακεδονίας), σε συνεργασία με το ευρωπαϊκό έργο TRIERES – Greek Hydrogen Valley (κοιλάδα υδρογόνου μικρής κλίμακας) στο οποίο επικεφαλής είναι η Motor Oil, με την υποστήριξη της Hellenic Hydrogen (της κοινοπραξίας των ΔΕΗ και Motor Oil για την ανάπτυξη της αλυσίδας αξίας του πράσινου υδρογόνου στην Ελλάδα) και της Coral Gas.

Το Λεωφορείο Υδρογόνου θα βρίσκεται στη συμπρωτεύουσα έως τις 21 Μαΐου, δοκιμάζοντας τις δυνατότητές του σε υφιστάμενα δρομολόγια υπό πραγματικές συνθήκες. Αύριο θα βρεθεί για κάποιες ώρες στο χώρο της ΔΕΘ για επίδειξη στο κοινό, ενώ μεθαύριο σε ειδική ενημερωτική εκδήλωση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης θα συζητηθούν και θα αναδειχθούν δράσεις για συνεργασία, καινοτομία και ανταλλαγή γνώσεων στον τομέα των βιώσιμων μεταφορών.

Το ταξίδι του Λεωφορείου Υδρογόνου στις μεγάλες ελληνικές πόλεις στοχεύει στην ανάδειξη των δυνατοτήτων του υδρογόνου, με την ελπίδα η εν λόγω πρωτοβουλία να επιταχύνει την υιοθέτηση οχημάτων που κινούνται με υδρογόνο, ανοίγοντας το δρόμο για ένα πιο βιώσιμο και φιλικό προς το περιβάλλον μέλλον.

Διαβάστε ακόμη