Η μεγαλύτερη εταιρεία κοινής ωφέλειας της Ευρώπης Iberdrola θα συνεχίσει να ποντάρει στην υπεράκτια αιολική ενέργεια τα επόμενα χρόνια, αυξάνοντας την αξία των περιουσιακών της στοιχείων στον τομέα σε περίπου 17 δισεκατομμύρια ευρώ (18 δισεκατομμύρια δολάρια), δήλωσε ο εκτελεστικός πρόεδρος Ignacio Sanchez Galan στους μετόχους την Παρασκευή, σύμφωνα με το Reuters.

Τα τελευταία δύο χρόνια, η ισπανική εταιρεία έχει μετατοπίσει την εστίασή της στην αναβάθμιση και την επέκταση των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ έχει υιοθετήσει μια πιο επιλεκτική προσέγγιση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η υπεράκτια αιολική ενέργεια θα λάβει περισσότερο από το 50% των προγραμματισμένων επενδύσεων ύψους 15,5 δισ. ευρώ σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2026, σύμφωνα με ένα νέο σχέδιο που παρουσιάστηκε τον Μάρτιο.

Η εταιρεία κατασκευάζει έργα στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία.

«Μόλις ολοκληρωθεί, θα υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία ύψους 17 δισ. ευρώ σε αυτόν τον τομέα, τα οποία θα έχουν και εγγυημένο εισόδημα», δήλωσε ο Galan, καθώς η παραγωγή πωλείται ήδη μέσω μακροχρόνιου συμβολαίου.

«Η δέσμευσή μας στην υπεράκτια αιολική ενέργεια θα συνεχιστεί», δήλωσε.

Διαβάστε ακόμη