Η China Southern Power Grid Energy Storage, το τμήμα αποθήκευσης ενέργειας της China Southern Power Grid, έθεσε σε λειτουργία έναν σταθμό αποθήκευσης μπαταριών ιόντων νατρίου 10 MWh στο Nanning της νοτιοδυτικής Κίνας, σύμφωνα με το περιοδικό pv.

Η εταιρεία δήλωσε ότι η εγκατάσταση είναι το πρώτο έργο μεγάλης κλίμακας του είδους του στην Κίνα και η πρώτη φάση ενός παγκόσμιου έργου 100 MWh.

«Η Κίνα έθεσε σε λειτουργία τον πρώτο σταθμό αποθήκευσης μεγάλης κλίμακας με μπαταρίες ιόντων νατρίου, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για τις μπαταρίες χαμηλού κόστους για χρήση σε μεγάλη κλίμακα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η China Southern Power Grid.

Ο σταθμός αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες ιόντων νατρίου ισχύος 10 MWh διαθέτει κυψέλες μπαταριών ιόντων νατρίου 210 Ah που μπορούν να φορτιστούν στο 90% σε 12 λεπτά, σύμφωνα με την εταιρεία. Το σύστημα αποτελείται από 22.000 κυψέλες.

«Σε σύγκριση με τις μπαταρίες ιόντων λιθίου, τα αποθέματα πρώτων υλών των μπαταριών ιόντων νατρίου είναι άφθονα, εύκολα στην εξόρυξη, χαμηλού κόστους και έχουν καλύτερη απόδοση σε χαμηλές θερμοκρασίες, οπότε έχουν προφανή πλεονεκτήματα για την αποθήκευση ενέργειας μεγάλης κλίμακας», δήλωσε η εταιρεία. «Με αυτές τις μπαταρίες, το κόστος αποθήκευσης μπορεί να μειωθεί κατά 20% έως 30% και το κόστος ανά κιλοβατώρα ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να μειωθεί στα 0,2 CNY (0,0276 δολάρια)».

Διαβάστε ακόμη