Η RWE, ένας σημαντικός παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο και πρωταγωνιστής στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, συνεργάζεται με την Haltermann Carless, μια εταιρεία που προμηθεύει προϊόντα υδρογονανθράκων, για την κατασκευή εργοστασίου πράσινου υδρογόνου στο Harwich της Αγγλίας. Αυτή η συνεργασία σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς τις βιώσιμες πρακτικές και για τις δύο εταιρείες, σύμφωνα με το chemanalyst.news.

Το εργοστάσιο πράσινου υδρογόνου θα βρίσκεται στον υπάρχοντα βιομηχανικό χώρο της Haltermann Carless. Η Haltermann Carless έχει ως στόχο τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το καθαρό υδρογόνο από το εργοστάσιο για τη δημιουργία βιώσιμων καυσίμων αεροπορίας. Η RWE και η Haltermann Carless έχουν ήδη ολοκληρώσει μελέτες σκοπιμότητας για το έργο και τώρα αξιολογούν τις συνδέσεις δικτύου και ύδατος.

Το έργο αναμένεται να φέρει πολλά οφέλη. Θα παράγει καθαρό υδρογόνο, θα δημιουργήσει τοπικές θέσεις εργασίας, θα ενισχύσει την αλυσίδα εφοδιασμού για την πράσινη ενέργεια και θα προσφέρει μια βιώσιμη επιλογή καυσίμου για τις γειτονικές βιομηχανίες. Το έργο δεν θα παράγει μόνο πράσινο υδρογόνο, αλλά θα συμβάλει επίσης στον στόχο του Ηνωμένου Βασιλείου να επιτύχει μηδενικούς εκπομπές ρύπων. Η Haltermann Carless βλέπει το έργο ως τρόπο να επιτύχει τους στόχους βιωσιμότητάς της και να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα της.

Η τοποθεσία του Harwich βρίσκεται σε στρατηγική θέση κοντά στην περιοχή Freeport East, η οποία ευθυγραμμίζεται με το σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης να δημιουργήσει ένα ισότιμο πεδίο δράσης για τις επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα. Αυτή η τοποθεσία βρίσκεται επίσης κοντά στο Green Energy Hub, ένα κέντρο ανάπτυξης τεχνολογιών καθαρής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής ανεμογεννητριών μεγάλης κλίμακας.

Η RWE είναι ένας σημαντικός παράγοντας στη μετάβαση του Ηνωμένου Βασιλείου στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η εταιρεία εμπλέκεται σε διάφορες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως αιολική ενέργεια (επίγεια και υπεράκτια), υδροηλεκτρική ενέργεια, βιομάζα και φυσικό αέριο. Η RWE αναζητά ενεργά ευκαιρίες στον τομέα του πράσινου υδρογόνου και στόχος της είναι να αναπτύξει 2GW δυναμικότητας ηλεκτρολυτών πράσινου υδρογόνου έως το 2030. Αυτό το έργο στο Harwich αποτελεί βασικό στοιχείο αυτής της στρατηγικής.