Η νορβηγική Equinor έλαβε άδεια ανάπτυξης για δύο επεκτάσεις σε υπεράκτια αιολικά έργα στη Βρετανία. Η υπουργός Ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου Κλερ Κοουτίνο άναψε το πράσινο φως για την ανάπτυξη αιολικών πάρκων της Equinor Sheringham Shoal ισχύος 317MW και Dudgeon Extension ισχύος 402MW στα ανοικτά των ακτών Norfolk της Αγγλίας.

Όπως σημειώνει το renews.biz με τις επεκτάσεις πρόκειται να διπλασιαστεί η υφιστάμενη δυναμικότητα των 719MW των εν λειτουργία έργων Sheringham (φωτογραφία) και Dudgeon, τα οποία βρίσκονται σε λειτουργία από το 2012 και το 2017, αντίστοιχα.

«Με αυτές τις επεκτάσεις, τα αιολικά πάρκα της Equinor στο Νόρφολκ θα τροφοδοτούν σχεδόν 1,5 εκατομμύριο νοικοκυριά», ανέφερε η Equinor στην ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι θα πρέπει ακόμη να γίνουν περισσότερες αξιολογήσεις πριν αποφασιστεί η επένδυση.

Επί του παρόντος, τα υπεράκτια αιολικά πάρκα Sheringham Shoal και Dudgeon στις ακτές του Βόρειου Νόρφολκ παρέχουν ενέργεια σε περίπου 710.000 βρετανικά σπίτια, πρόσθεσε η εταιρεία.

Το Sheringham Shoal Extension αναμένεται να διαθέτει 23 ανεμογεννήτριες, ενώ το Dudgeon Extension θα περιλαμβάνει 30 μηχανές.

«Είμαστε ευτυχείς με την απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών να χορηγήσει τη συγκατάθεση, διπλασιάζοντας τη δυναμικότητα των υφιστάμενων έργων και ανοίγοντας το δρόμο για να συμβάλουμε σημαντικά στην επίτευξη των στόχων του Ηνωμένου Βασιλείου για την υπεράκτια αιολική ενέργεια και το καθαρό μηδενικό κόστος μέχρι το 2030», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Equinor για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο Halfdan Brustad.