Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το γιγάντιο υπεράκτιο αιολικό πάρκο Sunrise Wind στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την χθεσινή ανακοίνωση της Orsted, το Sunrise Wind έλαβε το πρακτικό απόφασης (Record of Decision – RoD) από το Γραφείο Διαχείρισης Ωκεάνιας Ενέργειας (BOEM) του Υπουργείου Εσωτερικών των ΗΠΑ, διανύοντας ένα κρίσιμο ορόσημο στη διαδικασία ομοσπονδιακής περιβαλλοντικής αξιολόγησης για το υπεράκτιο αιολικό έργο που εξυπηρετεί τη Νέα Υόρκη.

Επιπλέον, η Ørsted και η Eversource ανακοίνωσαν ότι έλαβαν από κοινού την τελική επενδυτική απόφαση για το Sunrise Wind, εδραιώνοντας τη δέσμευση για την κατασκευή του έργου, και θα προχωρήσουν τώρα με ορισμένες σημαντικές χερσαίες κατασκευαστικές δραστηριότητες.

Αυτά τα σημαντικά ορόσημα φέρνουν το έργο των 924 MW ένα κρίσιμο βήμα πιο κοντά στο να προσφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη σε ολόκληρη τη Νέα Υόρκη και να βοηθήσει την πολιτεία να επιτύχει τους κλιματικούς της στόχους.

Το Sunrise Wind, που βρίσκεται περίπου 48 χιλιόμετρα (30 μίλια) ανατολικά του Montauk της Νέας Υόρκης, αναμένεται να είναι το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο της χώρας μετά την ολοκλήρωσή του, παράγοντας αρκετή ανανεώσιμη ενέργεια για να τροφοδοτήσει σχεδόν 600.000 σπίτια της Νέας Υόρκης.

Το Sunrise Wind θα βοηθήσει τη Νέα Υόρκη να επιτύχει την εντολή της για 70% ανανεώσιμη ενέργεια έως το 2030, ενώ παράλληλα θα επιταχύνει το αναπτυσσόμενο υπεράκτιο αιολικό εργατικό δυναμικό και την αλυσίδα εφοδιασμού της πολιτείας. Η Sunrise Wind θα φέρει επενδύσεις ύψους 700 εκατομμυρίων δολαρίων στην κομητεία Suffolk και θα δημιουργήσει 800 άμεσες θέσεις εργασίας και χιλιάδες έμμεσες θέσεις εργασίας στην πολιτεία. Το έργο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2026.