Ο Ομοσπονδιακός Οργανισμός Δικτύων της Γερμανίας (Bundesnetzagentur) δήλωσε ότι οι κατασκευαστές εγκατέστησαν 1.071,3 MW νέας φωτοβολταϊκής ισχύος τον Φεβρουάριο. Αυτό συγκρίνεται με 746 MW τον Φεβρουάριο του 2023 και 1,42 GW τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.

Κατά τους δύο πρώτους μήνες του 2024, οι προγραμματιστές εγκατέστησαν 2,43 GW νέας φωτοβολταϊκής ισχύος, το οποίο συγκρίνεται με περίπου 1,62 MW την ίδια περίοδο ένα χρόνο νωρίτερα. Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, η σωρευτική εγκατεστημένη φωτοβολταϊκή ισχύς της χώρας είχε φθάσει τα 84,88 GW.

Αξιοσημείωτη είναι η μετατόπιση μεταξύ των τμημάτων της αγοράς. Για παράδειγμα, τα φωτοβολταϊκά συστήματα στέγης στο πλαίσιο του συστήματος τιμολόγησης τροφοδότησης της χώρας έφτασαν μόλις τα 447,1 MW τον Φεβρουάριο – σχεδόν το ήμισυ του επιπέδου του Ιανουαρίου.

Τον Φεβρουάριο, αντίθετα, τα έργα στέγης έφτασαν τα 29,5 MW, ενώ τα έργα επίγειας τοποθέτησης έφτασαν τα 383,1 MW, αποτελώντας περίπου το 40% της συνολικής φωτοβολταϊκής ισχύος που αναπτύχθηκε για τον μήνα.

Τα επίγεια έργα που λειτουργούν στο πλαίσιο του συστήματος δημοπρασιών της χώρας έφθασαν σε συνδυασμένη ισχύ 169 MW τον Φεβρουάριο.