Η γαλλική κυβέρνηση δημοσίευσε ένα νέο διάταγμα που καθορίζει τα επίπεδα αποκλίσεων των τιμολογίων τροφοδότησης για φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις σε στέγες μεγέθους έως 500 kW, σύμφωνα με το περιοδικό pv.

Τα νέα τιμολόγια θα κυμαίνονται από 0,153 ευρώ (0,17)/kWh για εγκαταστάσεις μεγέθους κάτω των 3 kW, έως 0,117 ευρώ/kWh για συστοιχίες μεγέθους από 100 kW έως 500 kW.

Η γαλλική ένωση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, Syndicat des énergies renouvelables (SER), δήλωσε ότι οι νέες διατάξεις θα μειώσουν τα τιμολόγια λιγότερο από ό,τι αναμενόταν. Για παράδειγμα, οι τιμές για φωτοβολταϊκά συστήματα έως 9 kW θα μειωθούν κατά 4,4% αντί για 14,2%, ενώ εκείνες για εγκαταστάσεις μεγέθους μεταξύ 100 kW και 500 kW θα μειωθούν κατά 3,1% αντί για 13%. Τα τιμολόγια για συστήματα μεγέθους από 9 kW έως 100 kW θα μειωθούν κατά 1,4%, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Η SER δήλωσε ότι τα νέα τιμολόγια θα σταθεροποιήσουν τις συνθήκες τιμολόγησης για την ηλιακή ενέργεια. Η Commission de régulation de l’énergie (CRE) είχε προειδοποιήσει προηγουμένως για την αναμενόμενη μείωση των τιμολογίων και δήλωσε ότι θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο μελλοντικές επενδύσεις σε ηλιακή ενέργεια σε στέγες.