Ο γερμανικός ανεξάρτητος παραγωγός ενέργειας (IPP) Encavis Asset Management ξεκίνησε την κατασκευή ενός φωτοβολταϊκού σταθμού 260MW στη Γερμανία, σύμφωνα με το pv tech.

Η κατασκευή του δεύτερου μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού σταθμού της Γερμανίας – σύμφωνα με την εταιρεία – που βρίσκεται βόρεια του Βερολίνου, θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις, με την πρώτη να έχει προγραμματιστεί για αυτόν τον μήνα. Η θέση σε λειτουργία του έργου στοχεύει στο καλοκαίρι του 2025.

Το έργο αποτελεί μέρος του Encavis Infrastructure Fund IV της εταιρείας, στο οποίο έχει διατεθεί σχεδόν το ήμισυ του μεγέθους-στόχου του ταμείου.

Εξαγορά ισπανικών ηλιακών πάρκων

Σε άλλα νέα, η εταιρεία απέκτησε την περασμένη εβδομάδα δύο ηλιακά έργα στην Ισπανία με συνολική δυναμικότητα 139MW. Το πρώτο – το ηλιακό πάρκο Lirios με δυναμικότητα 103MW – αποκτήθηκε από τη γερμανική εταιρεία ανάπτυξης BayWa r.e. και βρίσκεται στη νότια περιοχή της Ανδαλουσίας. Ο σταθμός βρίσκεται ήδη υπό κατασκευή και προγραμματίζεται να τεθεί σε λειτουργία το δεύτερο εξάμηνο του 2025.

Το δεύτερο έργο, που αναπτύχθηκε από την Hive Energy, βρίσκεται επίσης στη νότια περιοχή της Ανδαλουσίας και αναμένεται να συνδεθεί στο δίκτυο το δεύτερο εξάμηνο του 2025. Μόλις ολοκληρωθεί, το ηλιακό πάρκο La Florida Hive θα έχει εγκατεστημένη ισχύ 30MW.

Κατά το οικονομικό έτος 2023, ο γερμανικός IPP απέκτησε σχεδόν 550MW νέας δυναμικότητας παραγωγής, τόσο από ηλιακή όσο και από αιολική ενέργεια.

«Με την αγορά επιπλέον 1 τεραβατώρας ηλεκτρικής ενέργειας το 2023, η Encavis όχι μόνο ξεπέρασε κατά πολύ τον στόχο επέκτασής της για το 2023, αλλά και απέκτησε συγκεκριμένα έργα σε μία από τις αγορές εστίασής μας, τα οποία μπορούν να συνδεθούν γρήγορα με το δίκτυο», δήλωσε ο Mario Schirru, CIO/COO της Encavis AG.