Η Adani Green Energy ανακοίνωσε ότι άρχισε να παρέχει ενέργεια από 448,95 MW ηλιακών έργων στο Khavda του Γκουτζαράτ, στην Ινδία. Η δυναμικότητα ενεργοποιήθηκε από τις θυγατρικές της Adani Green Energy Twenty Four A και Adani Green Energy Twenty Four B, σύμφωνα με το περιοδικό pv.

Οι Adani Green Energy Twenty Four A και Adani Green Energy Twenty Four B Ltd ενεργοποίησαν επίσης πρόσφατα 551 MW ηλιακών έργων στο Khavda τον Φεβρουάριο.

Η Adani Green Energy σχεδιάζει να αναπτύξει δυναμικότητα 30 GW ανανεώσιμης ενέργειας στην περιοχή. Η προγραμματισμένη δυναμικότητα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία εντός των επόμενων πέντε ετών. Όταν ολοκληρωθεί, το πάρκο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Khavda θα είναι η μεγαλύτερη εγκατάσταση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον κόσμο.

Το πάρκο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας 30 GW Khavda αναμένεται να τροφοδοτεί 16,1 εκατομμύρια σπίτια ετησίως, συμβάλλοντας στην ετήσια αντιστάθμιση 58 εκατομμυρίων τόνων εκπομπών CO2.

Το Khavda είναι μια πολλά υποσχόμενη τοποθεσία για έργα αιολικής και ηλιακής ενέργειας. Η περιοχή έχει 2.060 kWh/m2 υψηλής ηλιακής ακτινοβολίας και είναι επίσης ευλογημένη με έναν από τους καλύτερους αιολικούς πόρους στην Ινδία.