Πώς απάντησε, στη συνέντευξη που παραχώρησε στα Παραπολιτικά, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης στην ερώτηση για το αν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν κοιτάσματα φυσικού αερίου στο Αιγαίο; Με διπλωματικό τρόπο και παρουσιάζοντας τα σοβαρά πλεονεκτήματα της χώρας μας στα θαλάσσια αιολικά πάρκα και στα φωτοβολταϊκά. Για τα κοιτάσματα είπε πως, «ακόμη δεν ξέρουμε αν οι ερευνητικές γεωτρήσεις -που είναι πιθανόν να ξεκινήσουν- θα έχουν αποτέλεσμα».

Πρόσθεσε, όμως πως «ξέρουμε ότι ο αέρας στο Αιγαίο και ο ήλιος έχουν αποτέλεσμα και ξέρουμε ότι θα είναι εκεί αενάως. Πρέπει να καταλάβουμε, δηλαδή, ότι συζητάμε για κάτι που πιθανώς έχουμε και δεν έχουμε συνειδητοποιήσει αυτό που με βεβαιότητα έχουμε, δηλαδή το αιολικό, ηλιακό και υδρολογικό δυναμικό, τα οποία, σωστά αξιοποιούμενα, έχουν τεράστια αξία. Για παράδειγμα, η Ελλάδα έχει διπλάσιες ώρες λειτουργίας φωτοβολταϊκών σε σχέση με τη Γερμανία. Και έχουμε το καλύτερο υπεράκτιο αιολικό δυναμικό στην Ανατολική Μεσόγειο».

Σε σχέση με τις αντιδράσεις, ο κ. Σκυλακάκης τόνισε πως «από τη δημόσια διαβούλευση που κάναμε, για το 90% των οικοπέδων δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Συνεπώς, στο υπόλοιπο 10% θα κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο για να αναπτυχθεί αυτός ο πλούσιος πόρος. Σημειώνω ότι αντιδράσεις έχουμε και για τους υδρογονάνθρακες. Και σε γενικές γραμμές αντιδράσεις έχουμε στη χώρα μας για κάθε είδους δραστηριότητα, διότι οι άνθρωποι – κατά βάση φοβούνται το καινούργιο. Είναι μια φυσιολογική διεργασία των κοινωνιών. Δική μας δουλειά είναι να εξηγήσουμε, να νομοθετήσουμε, να δώσουμε ανταποδοτικά οφέλη, να κάνουμε τις αντίστοιχες διευθετήσεις, για να μεγιστοποιούμε την αναπτυξιακή δυνατότητα των περιοχών, σταθμίζοντας την τουριστική με την ενεργειακή ανάπτυξη».