Η Trina Storage, μια μονάδα του κινεζικού κατασκευαστή μονάδων Trina Solar, κυκλοφόρησε ένα νέο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας σε κλίμακα δικτύου (ESS) με χωρητικότητα 4,07 MWh.

Το νέο της σύστημα Element 2 διαθέτει τις εσωτερικές της κυψέλες φωσφορικού λιθίου σιδήρου (LFP) χωρητικότητας 306Ah. Το μέγιστο εύρος τάσης λειτουργίας του (DC) εκτιμάται σε έως και 1.500 V.

«Το Elementa 2 είναι προετοιμασμένο να ανταποκριθεί στις δυναμικές απαιτήσεις της αγοράς όσον αφορά τη χωρητικότητα, την ασφάλεια και την ευελιξία», δήλωσε η εκτελεστική πρόεδρος της Trina Solar Helena Li. «Εξασφαλίζει απαράμιλλη αποδοτικότητα, ολοκληρωμένη ασφάλεια και μακροπρόθεσμη αξιοπιστία για τους αξιόλογους πελάτες μας».

Σύμφωνα με το φύλλο δεδομένων του προϊόντος, το ESS έχει ηλεκτρική διαμόρφωση 10 ραφιών με τέσσερις συστοιχίες μπαταριών και έρχεται σε ένα δοχείο που ζυγίζει έως 35 τόνους, σύμφωνα με το περιοδικό pv.

«Το Elementa 2 υιοθετεί ένα τυποποιημένο μέγεθος 20ft, όχι μόνο απλοποιώντας τις εγκαταστάσεις αλλά και μειώνοντας δραστικά το κόστος μεταφοράς», δήλωσε η εταιρεία. «Σχεδιασμένο για προσαρμοστικότητα, ταχεία ανάπτυξη και ομαλές διαδικασίες λειτουργίας και συντήρησης, το Elementa 2 ελαχιστοποιεί το κόστος του έργου και βελτιώνει τη συνολική απόδοση του συστήματος».

Το σύστημα χρησιμοποιεί επίσης υγρή ψύξη για εύρος λειτουργίας από -30 C έως 50 C, σύμφωνα με το φύλλο δεδομένων.

«Ο στιβαρός προστατευτικός σχεδιασμός ενισχύει την ηλεκτρική και μηχανική ασφάλεια», δήλωσε η Trina Storage. «Σε επίπεδο συστήματος, το Elementa 2 παρέχει ποικίλες προστασίες ασφαλείας και ενσωματώνει συστήματα έγκαιρης ανίχνευσης και καταστολής κινδύνου πυρκαγιάς για την πρόληψη και αντιμετώπιση της θερμικής διαφυγής».