Η Greenalia, κορυφαία ισπανική εταιρεία ανάπτυξης έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ανακοίνωσε τη σύναψη τριετών πιστωτικών διευκολύνσεων ύψους 200 εκατ. δολαρίων για τη στήριξη της ανάπτυξης του αγωγού ηλιακών και αιολικών έργων της στις ΗΠΑ. Η Greenalia Power US Advanced II, LLC είναι θυγατρική της Greenalia που αποκτά, αναπτύσσει, κατασκευάζει και λειτουργεί έργα ηλιακής και αιολικής ενέργειας και αποθήκευσης ενέργειας σε κλίμακα κοινής ωφέλειας στις ΗΠΑ.

Η ισπανική εταιρεία ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Greenalia εξασφάλισε τριετείς πιστωτικές διευκολύνσεις ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων για τη στήριξη χαρτοφυλακίου  ανάπτυξης ηλιακών φωτοβολταϊκών, ενεργειακών αποθηκευτικών και αιολικών έργων 1,9 γιγαβάτ (GW) στις ΗΠΑ.

«Η επιχείρηση αυτή αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την επέκταση της εταιρείας στις ΗΠΑ, όπου αναπτύσσουμε επί του παρόντος ένα χαρτοφυλάκιο 3 GW διαφοροποιημένο μέσω έργων σε τρεις τεχνολογίες – ηλιακή, αιολική και μπαταρίες», ανέφερε ο οικονομικός διευθυντής της, Antonio Fernández-Montells, ο οποίος υποστήριξε ότι η Greenalia έχει ακόμη μεγαλύτερα σχέδια για τις ΗΠΑ.

Η Greenalia εισήλθε στην αγορά των ΗΠΑ τον Ιούλιο του 2021, όταν απέκτησε το ηλιακό έργο Misae II ισχύος 695 MW στο βόρειο Τέξας. Αναφερόμενος στην προώθηση της καθαρής ενέργειας από την κυβέρνηση Μπάιντεν, ο διευθύνων σύμβουλος Μανουέλ Γκαρσία δήλωσε στη συνέχεια: «Η ισχυρή δέσμευση και η ώθηση της αμερικανικής κυβέρνησης για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έχει ανοίξει ένα ελκυστικό παράθυρο που πρέπει να εκμεταλλευτούμε».

Η Greenalia έχει 40 έργα στο ισπανικό χαρτοφυλάκιό της, συμπεριλαμβανομένων των πρώτων πλωτών αιολικών πάρκων της χώρας.