Η γερμανική εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας BayWa r.e. αναλαμβάνει το έργο του ηλιακού πάρκου Poarta Albă στη Ρουμανία, το οποίο αναπτύχθηκε από την HVAC Systems. Το φωτοβολταϊκό έργο έχει εγκεκριμένη ισχύ 44,5 MW.

Η κίνηση αυτή αποτελεί ένα βήμα σε μια στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών, και η HVAC Systems θα συνεχίσει να αναπτύσσει το έργο Poarta Albă από το στάδιο της εξαγοράς μέχρι τη θέση του σε λειτουργία, σύμφωνα με δελτίο τύπου της HVAC Systems.

Σύμφωνα με το Balkan Green Energy News η HVAC Systems διαχειρίζεται επί του παρόντος έργα με εγκατεστημένη ισχύ περίπου 150 MW, αναφέρει η εταιρεία σε δελτίο Τύπου, σημειώνοντας ότι η συνεργασία με την BayWa r.e. αποδεικνύει τη δέσμευσή της στη βιώσιμη και καινοτόμο ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτή τη συνεργασία και είμαστε πεπεισμένοι ότι η τεχνογνωσία μας στον τομέα της ενεργειακής μηχανικής, σε συνδυασμό με τους πόρους και την εμπειρία της BayWa r.e., θα συμβάλουν σημαντικά στην ανάπτυξη έργων από ανανεώσιμες πηγές στη Ρουμανία και στην περιοχή», δήλωσε ο Cristian Andrei, διευθύνων σύμβουλος της HVAC Systems.

Η εξαγορά ενισχύει τις θέσεις και των δύο εταιρειών στην τοπική αγορά, ενώ συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, στην αύξηση της ενεργειακής απόδοσης και στην προστασία του περιβάλλοντος, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η εξαγορά θα ενισχύσει τη θέση και των δύο εταιρειών στην αγορά της Ρουμανίας

Η HVAC Systems ειδικεύεται στη μηχανική HVAC (θέρμανση, εξαερισμός και κλιματισμός), στην ενεργειακή μηχανική και στην ανάπτυξη υποδομών άρδευσης, καθώς και στην ανάπτυξη και διαχείριση έργων φωτοβολταϊκών και αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Η BayWa r.e. είναι παρούσα σε περισσότερες από 33 χώρες παγκοσμίως, λειτουργώντας έργα ηλιακής, αιολικής και βιοενέργειας. Με έσοδα σχεδόν 6,5 δισ. ευρώ, η BayWa r.e. είναι ένας κορυφαίος παγκόσμιος κατασκευαστής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, πάροχος υπηρεσιών, διανομέας και πάροχος ενεργειακών λύσεων. Η εταιρεία ανήκει από κοινού στον όμιλο BayWa και στην Energy Infrastructure Partners, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.