Η Polenergia και η Equinor κλείνουν παραγγελία για 1,44 GW με ανεμογεννήτριες Siemens Gamesa, σύμφωνα με το Reve.

Η πολωνική εταιρεία ενέργειας Polenergia και η νορβηγική Equinor υπέγραψαν τελική συμφωνία με τη Siemens Gamesa για την προμήθεια ανεμογεννητριών για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα Baltyk II και Baltyk III στην Πολωνία.

Η Siemens Gamesa, μονάδα της Siemens Energy, θα προμηθεύσει τα δύο έργα, τα οποία έχουν συνδυασμένη ισχύ 1.440 MW, με τις μεγαλύτερες υπεράκτιες ανεμογεννήτριες της μέχρι σήμερα, την SG 14-236 DD με ισχύ 14,4 MW.

Η σύμβαση περιλαμβάνει το σχεδιασμό, την προμήθεια, την εγκατάσταση και τη θέση σε λειτουργία 100 ανεμογεννητριών, καθώς και τη συντήρηση και την παροχή υπηρεσιών εγγύησης. Ακολουθεί η συμφωνία κράτησης που υπογράφηκε τον Φεβρουάριο του 2022.

«Η ολοκλήρωση των συμβάσεων για την παραγωγή και την παράδοση των υπεράκτιων ανεμογεννητριών είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη των έργων μας στη Βαλτική Θάλασσα και αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη ολόκληρου του τομέα της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στην Πολωνία», σχολίασε ο Michal Michalski, γενικός διευθυντής της Polenergia. 

Η θέση σε λειτουργία των Baltyk II και III προγραμματίζεται για το 2027. Η Equinor και η Polenergia αναπτύσσουν επίσης το αιολικό πάρκο Baltyk I ισχύος έως 1.560 MW.