Είκοσι τρεις εταιρείες έχουν προεπιλεγεί για την ανάπτυξη τμήματος (συνολικής ισχύος 3,7 GW) του τεράστιου προγράμματος φωτοβολταϊκών της Σαουδικής Αραβίας σύμφωνα με δημοσιεύματα του αραβικού Τύπου. Μεταξύ των 23 εταιρειών είναι και ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, με βάση τα ίδια δημοσιεύματα.

Η Saudi Power Procurement Company (SPPC) ανακοίνωσε τα ονόματα των 23 εταιρειών που πέρασαν στο επόμενο στάδιο για την ανάπτυξη τεσσάρων φωτοβολταϊκών πάρκων ισχύος 3,7 GW σε διάφορες περιοχές της χώρας. Πρόκειται για τον πέμπτο γύρο ανάπτυξης φωτοβολταϊκών που προωθεί η χώρα και μεταξύ των εταιρειών που τα διεκδικούν περιλαμβάνονται ισχυρά διεθνή ονόματα και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Τα τέσσερα έργα είναι το ισχύος 2GW πάρκο Al Sadawi, το πάρκο Al Masa’a (1 GW), το Al Henakiyah 2 (400 MW) και το Rabigh 2 (300 MW).

Το εθνικό σχέδιο της Σαουδικής Αραβίας προβλέπει πως μέχρι το 2030 το 50% της ενέργειας που καταναλώνει η χώρα θα προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές (ΑΠΕ).

Μεταξύ των ομίλων που βρίσκονται στη λίστα για τα τέσσερα φωτοβολταϊκά περιλαμβάνονται οι Masdar, Samsung C&T Corporation, SPIC Huanghe Hydropower Development Co, Sumitomo Corporation, η Total Energies Renewables SAS, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η Gulf Energy Development Public Company, η JERA, η Power Construction Corporation of China και η Saudi Electricity Company.